T-shirt Printing CMYK Konvoi Siap

Alhamdulillah rezeki Allah. Kali ni dapat lagi job tshirt printing guna teknik CMYK. Best sebenarnya buat CMYK ni.

Proses campur-campur warna tu yang buat syok tu. Bermula dengan warna putih, biru, merah, kuning dan akhir sekali warna hitam.

Hasil dari gabungan 5 warna ni lah yang akan menghasilkan design yang sama macam customer nak. Tapi sebenarnya sebelum start printing ada lagi proses buat filem dan seperation colour. Tapi mungkin next time saya cerita tentang filem ok? :p

Ok sekarang saya nak belanja proses printing t-shirt ni guna teknik CMYK. Ready ?

 

tshirt printing ampang

Macam biasa saya akan mulakan dengan base colour iaitu warna putih dulu. Warna putih ni kena print dulu untuk t-shirt berwarna.

 

tshirt printing ampang

Colour kedua adalah biru. Dah nampak siki dah tu kan? Next!

 

tshirt printing ampang

Step ketiga adalah warna merah. Kasi si sonic ni dah menyala dah merah tu.

 

tshirt printing ampang

Step keempat adalah warna 4 adalah warna kuning. Bila masukkan warna kuning ni boleh kata 90% untuk keseluruhan design ni dah nampak dah. Tinggal nak nak bagi details sikit je lagi.

 

tshirt printing ampang

So inilah warna terakhir yang mewakili huruf ‘K’ dari CMYK. Atau pun warna hitam. Amacam cun tak?

Sebenarnya base on pengalaman saya untuk dapatkan hasil yang terbaik yang hampir sama macam gambar yang customer bagi, kita perlu buat sikit adjustment.

Contoh macam gambar ni saya kena print warna biru 2 kali sebab hasil yang pertama birunya agak gelap. Atau boleh juga adjust pada warna biru itu sendiri supaya lebih terang atau light sikit.

So bawah ni adalah gambar asal dan hasil printing CMYK yang saya buat. :)

 

tshirt printing ampang

 

 


 

Nak printing t-shirt ?

Kami menawarkan servis printing baju berkualiti dengan harga yang berpatutan di sekitar Ampang. Pada yang berada di luar lembah klang jangan risau kami juga tawarkan FREE POS ke semenanjung Malaysia (TERHAD).

Sila hubungi no dibawah untuk sebarang pertanyaan :

Phone : 011-25570746 (whatsapp/ telegram untuk respon segera)

Email : tshirtchef@gmail.com (respon dalam 24jam)

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *